Aici poate fi textul referitor la autor
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ȘCOALA CU CLASELE I-VIII ȘIRINEASA

 

SCURT ISTORIC AL ȘCOLILOR DIN LOCALITATE

Şcoala din satul Şirineasa a fost înfiinţată în anul 1834 sub domnia lui Alexandru Ghica şi a durat până în anul 1848, când din cauza revoluţiei s-a închis până în anul 1857.
La 1 noiembrie 1857, sub caimacamia fostului domn Alexandru Ghica a fost redeschisă, funcţionând mai întâi în Casa Împărătească a satului Şirineasa, apoi într-o casă cumpărată de comună la un loc cu Primăria.
Începând cu anul 1890, au fost puse bazele unei şcolii cu un singur învăţător, unde sistemul educativ era impus mai ales băieţlor.
În anul 1900, fetelor li sa impus ca educaţia să fie obligatorie. Din această cauză numărul şcolilor a început să crească în Şirineasa.
În anul 1903 s-a construit o şcoală cu un singur învăţător în satul Ciorăşti, astăzi în localul acestei şcoli funcţionează grădiniţa Ciorăşti. În anul 1963, a fost construită o clădire nouă cu două clase care funcţionează şi astăzi.
În satul Slăviteşti, în anul 1947 s-au pus bazele unei şcoli primare care a funcţionat într-o casă particulară la familia Pătularu, care a profesat ca învăţător. In anul 1952 s-a constituit sediul unei şcoli cu o singură clasă, care a suferit schimbări în 1978 când i s-au mai construit încă două săli de clasă în cadrul cărora funcţionează şi grădiniţa pentru copii.
În prezent în satul Şirineasa se află două şcoli. Primul local de şcoală a fost construit în 1957 (2 săli de clase şi o cancelarie). Această şcoală a fost prelungită cu un alt corp în anul 1966 (cu 2 săli de clasă). A doua şcoală din satul Şirineasa a fost construită în 1969, alcătuită din 5 săli de clasă, cancelarie şi o biblioteca şcolară.
Grădiniţa comunei a fost construită între 1978-1979.
Prima clădire a școlii din comuna Șirineasa se poate vedea astăzi la Muzeul Satului din Bujoreni.